Hitit Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Odyometri Programı’nda teorik ve mesleki uygulama dersleri için yeni açılan “İşitme ve Denge Laboratuvarı” etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Laboratuvarda bulunan cihazlar, kapsamlı saf ses odyometrisi, konuşma odyometrisi, serbest alan testleri, pediatrik odyometri, akustik immitansmetre testleri, OAE, ABR, ASSR, EcochG, vemp testleri ve vestibüler testler gibi farklı testlerle işitme ve denge problemlerine teşhis imkanı sunar.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve üniversite yönetimi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan laboratuvarın açılışını birlikte gerçekleştirdi. Laboratuvarın önemi hakkında bilgiler paylaşan öğretim görevlisi Ayhan Admış, laboratuvarda bulunan tek cidarlı sessiz kabin, odyometre cihazı, timpanometre cihazı, frenzel gözlüğü ve ABR, OAE, VEMP modüllerinden oluşan elektrofizyolojik test ölçüm cihazlarının yüksek teknolojiyle donatıldığını belirtti.
Odyometri Programı öğretim görevlisi Ayhan Admış, laboratuvarın öğretim elemanları ve öğrenciler için önemli bir kaynak olduğunu ve derslerin öğrencilere teorik ve pratik olarak aktarılacağını söyledi. Admış, laboratuvarın hedefinin hasta için gerekli testlerin belirlenmesi ve uygulanması, yapılan testlerin karşılaştırılması ve analiz edilmesi, yorumlanması ve hastanın rehabilitasyonu olduğunu dile getirdi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren girişimci bir üniversite olmak için mücadele ederek, meslek yüksekokullarının özüne sahip bir üniversite olduğunu vurguladı. Öztürk, girişimci uygulama alanlarının ön plana çıkarılmasının önemine dikkat çekerek, üniversitenin mezunlarının istihdam konusunda hiçbir sorunla karşılaşmadan topluma faydalı bireyler olarak mezun olmalarının hedeflendiğini ifade etti.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Çubuk da, laboratuvarın öğrencilerin hem teorik hem de pratik eğitimlerine büyük fayda sağlayacağını belirterek, laboratuvarın kurulmasına emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılış törenine Rektör Yardımcıları, üniversite yönetimi ve öğretim üyeleri de katıldı. Mezuniyet sonrası çalışma hayatında girişimci ve nitelikli mezunlar yetiştirmeyi hedefleyen odyometri programı, yeni laboratuvarıyla öğrencilerine daha verimli bir eğitim deneyimi sunmayı amaçlamaktadır.